Статьи
Статьи

Чому тренер краще, ніж YouTube

Так, на YouTube багато корисної інформації. Так, є ще купа сайтів про спорт та фітнес. Так, іноді людині корисно вчитися на власних помилках. Але, все-таки, якщо це так, чому стільки людей роками займаються з персональним тренером, не бажаючи йти від нього, навіть коли досягли пристойних результатів? Гарна реклама, прихильність, статусність? Давайте разом розберемося, що входить в обов'язки фітнес-тренера і чому він вам, швидше за все, потрібний.

Індивідуальна програма тренувань

Всі ми колись думали, що схема з інтернету на кшталт «розведення лежачи, 3х15» — це нормальна тренувальна програма. І всі ми на цьому обпеклися, чого вже там. # nbsp;

Тому що в грамотно складеній тренувальній програмі враховано:
  • ваш вік та стать;
  • рівень фізичної підготовки;
  • особливості будови тіла, домінуючі та відстаючі м'язові групи;
  • наявні спортивні навички;
  • ваші цілі - поточні та глобальні;


Про шаблонні схеми і думати не варто, якщо ви націлені на досягнення результату без травм та розчарувань. Скажімо, коли йдеться про тренування в тренажерному залі, набір вправ для двох абсолютно різних людей може бути схожим, а то й однаковим, але хороший фітнес-тренер варіюватиме обсяг навантаження, інтенсивність, тривалість підходів та відпочинку між ними, особливості виконання і т.д. .п.

Окрім того, тренер здійснює контроль техніки. За всю історію фітнесу жоден новачок ще ніколи не робив вправу правильно від початку. Щоб адекватно оцінити техніку, потрібно знати анатомію та біомеханіку, тому що залежно від статури оптимальні патерни руху для різних людей можуть відчутно відрізнятися. І навіть якщо сто разів титулований спортсмен у навчальному відео виконує вправу певним чином, не факт, що вам підійде така сама техніка.

План харчування від персонального тренера

Як би ви не потіли у фітнес-клубі, без правильного збалансованого харчування практично неможливо досягти бажаної форми, а якщо ви хочете не тільки погарнішати, але й оздоровитися, за вмістом тарілки потрібно стежити особливо ретельно. Як і з тренінгом, тут потрібно враховувати масу індивідуальних нюансів, а не просто дотримуватися універсальних рекомендацій з ПП-блогів.

Щоб скласти оптимальну схему харчування, слід врахувати:
  • вік та стать клієнта;
  • темперамент, рівень стресу, харчові звички;
  • стан ШКТ;
  • здоров'я ендокринної та серцево-судинної систем;
  • рівень активності та багато іншого.

Від перелічених властивостей залежить і калорійність раціону, і співвідношення нутрієнтів, і вибір певних товарів. Очевидно, що дієти з мережі а-ля "вранці вівсянка, ввечері 0%" не мають нічого спільного з грамотним підходом. А висококваліфікований фітнес-тренер, як правило, достатньо підкований у дієтології та нутріціології, щоб скласти індивідуальний план харчування, який дозволить досягти своєї мети без голодувань та мук.

Фітнес-тренер — найкращий друг: мотивація та дисципліна

image

Горезвісний «чарівний пендаль» іноді потрібен навіть цілеспрямованим. Щодня ми змушені протистояти стресу, і хоча тренування — один із найкращих способів його зняти, часом потрібно спочатку докласти зусиль, щоб на нього прийти. Навіть якщо ви самі правильно розставляєте пріоритети та завдання, підтримка ніколи не завадить.

Персональний тренер - той, хто допоможе повірити у себе, коли опускаються руки. Він допоможе залишатися в строю та на плаву, коли всі обставини, здавалося б, проти вас. Він допоможе виправити помилки та уникнути нових, запалить вас власним прикладом, не дасть «засохнути» та «розклеїтися». Так, доводиться бути свого роду психологом, адже у кожному клієнті ми цінуємо душу, незалежно від форми оболонки.

Спорт та здоров'я

Ніхто не любить пити ліки і ходити по лікарях, але іноді доводиться - особливо, якщо в спортзал ви прийшли, щоб позбутися зайвої ваги або будь-яких нездужань. Грамотний фітнес-тренер вчасно відправить вас до потрібного лікаря чи масажисту, покаже вправи з лікувальної фізкультури, порекомендує дієві харчові добавки. Тренерський склад фітнес-клубу «Альпійський» чекає на вас! У нас працюють найкращі фахівці Києва, готові стати вашими вірними друзями та наставниками. Welcome!