Статьи
Статьи

Мотивація: 5 причин займатися у тренажерному залі

Зайшовши в будь-який спортивний паблік, можна за перші п'ять хвилин по вуха сповнитися мудрістю і духовністю, наковтавшись цитат про силу духу, незламну волю та інші піднесені цінності. Але ми сьогодні обійдемося без зайвої патетики і постараємося мотивувати вас більш практичними тезами. Отже, навіщо займатись у тренажерному залі?

Здоров'я


image

Багато хто з нас все ще впевнений, що тягати тяжкості — шкідливо, але, як відомо, всі є ліки і є отрута. Під керівництвом грамотного тренера заняття з «залізом» приносять суцільну користь, зокрема:
  • Поліпшують рухливість суглобів. При силових навантаженнях починає посилено вироблятися синовіальна рідина, яка змащує голівки кісток, запобігаючи надмірному тертю. В результаті суглоби не так швидко зношуються, як у нетренованих людей, стають міцнішими і довше залишаються здоровими.
  • Зміцнюють кістки. Регулярні силові тренування сприяють ущільненню кісткової тканини, що особливо важливо для людей похилого віку, схильних до остеопорозу. Все ще думаєте, що вашим бабусям та дідусям не можна напружуватися?
  • Поліпшують здоров'я хребта. Правильно підібрані вправи покращують гідратацію міжхребцевих дисків, тобто їх змащування, як і у випадку з суглобами, а міцні м'язи спини формують надійний корсет. В результаті, навіть якщо у вас вже є грижі, протрузії та інші проблеми з хребтом, грамотні тренування допоможуть позбутися болю та покращити рухливість.
  • Запобігають розвитку діабету 2-го типу. Дуже спрощено ця система виглядає так: під час тренування м'язи виснажуються і стають «голодними», після чого «затягують» поживні речовини їх їжі. Для цього м'язи мають спеціальні рецептори, чутливі до інсуліну. Регулярні заняття у залі підвищують цю чутливість та нормалізують процес засвоєння цукру, знижуючи ризик розвитку діабету. А якщо ця недуга у вас вже є, силові тренування допоможуть впоратися з її наслідками та контролювати самопочуття.
  • Насичують тканини киснем. Під час фізичного навантаження м'язовим клітинам потрібна величезна кількість кисню, який, потрапляючи в кров, живить усі тканини організму, тим самим омолоджуючи його.
  • Закріплюють здорові звички. Де регулярні тренування - там і здоровий сон, і правильне харчування, і питний режим.


Зниження рівня стресу


Заняття в тренажерному залі допомагають на якийсь час забути про поточні турботи і переключитися. У результаті, коли ви повертаєтеся «з небес на землю», проблеми вже не здаються такими страшними, тому що мозок переосмислив їх, а то й уже вирішив на свіжу голову.

Тренування, до того ж, підвищують рівень нейромедіаторів і адреналіну, що робить вас більш стійкими до стресів і просто підвищує настрій. А в процесі освоєння нових вправ формуються нові нейронні зв'язки, що сприятливо впливає на когнітивні здібності та навіть знижує шанси розвитку деменції у похилому віці.


Краса


image

Силові тренування — найефективніший і найбезпечніший спосіб змінити своє тіло на краще. Ви буквально можете ліпити свою фігуру, подібно до скульптора, змінюючи пропорції на свій смак. Це ціле мистецтво – захоплююче та цікаве. Якими б природними даними ви не володіли, м'язи тільки прикрасять вас: повна людина з розвиненою мускулатурою виглядає привабливим крепишем (або апетитною красунею), худа людина завдяки м'язам набуває красивого рельєфу. А якщо тренуватися досить довго і наполегливо, можна «договоритися» з будь-якою генетикою. # nbsp;


Впевненість в собі


Ми в «Альпійському» любимо всіх гостей клубу незалежно від зовнішності. І вам радимо любити себе в будь-якій кондиції – тільки так можна досягти успіху у будь-якій сфері. Але жорстокий світ все одно зустрічає по одягу: навіть статистика свідчить, що в красивих людей більше шансів досягти бажаного, за інших рівних. # nbsp;

То чому б не показати світові себе з найкращих сторін? Тренування – не пластична операція: це корисно, безпечно та всім доступно. В оновленому тілі ви почуватиметеся більш спокійно і розкуто, зможете без заздрощів дивитися на красивих друзів і колег, оскільки і почуватиметеся інакше. 


Хоббі


Зациклюватися на «гойдалці», звичайно, не варто, але вона може стати цікавим та корисним хобі. Якщо заглибитися в хорошу літературу з фітнесу та бодібілдингу, або консультуватися у кваліфікованого тренера, можна дізнатися багато нового про людське тіло — такого, чого ви точно не проходили в школі. А оскільки тіло — єдине, що гарантовано належатиме вам до кінця життя, вся ця інформація зайвою не буде. # nbsp;

Хочете переконатися в правдивості всього сказаного вище? Тоді чекаємо на вас у фітнес-клубі «Альпійський»! Наш тренажерний зал обладнаний найкрутішими тренажерами CYBEX та професійними спортивними снарядами, а у тренерському складі — лише кращі фахівці Києва.